Hem
Nyheter
Kalender
Om föreningen
Boendeinfo
Information A-Ö
Informationsbrev
Gemensamma utrymmen
Ordningsregler
Bredband, Kabel-TV
Nycklar, brickor, port
Renovering och ombyggnad
Aktiviteter på gården
Förvaltare
Mäklarinformation
Kulturhistorisk klass
BRF i Dalen
Sök
Logga in
Ordningsregler

Ljudnivåer och störningar

Vardagsljud: 
Du skall alltid undvika störande/högljudda aktiviteter i den mån det går, men särskilt viktigt är det att inte störa mellan klockan 22:00 – 07:00 på vardagar och mellan 22:00- 10:00 på helger. Störande aktiviteter kan t.ex. vara att ha musik eller TV på hög ljudvolym, att köra disk-, tvätt- eller torkmaskiner, att möblera om.

Renoveringsljud: 
Spikning och borrning i betongväggar och liknande aktiviteter får inte alls förekomma efter kl. 20.00 (alla dagar) eller före kl. 07.00 (kl. 10.00 på helger).

Styrelsens syn på störningar:
Tänk på att vissa störande ljud från grannar tillhör det normala och är ofrånkomligt i flerfamiljshus. Ingen kan bli avhyst på grund av sådana störningar som är en naturlig del av livet, som till exempel enstaka fester med normal musikvolym och liknade. Skall du ha fest i din lägenhet är det vettigt att informera dina närmaste grannar, personligen eller via anslag, i rimlig tid innan. Skall du ha hantverkare hemma eller planerar du själv ett renoveringsarbete, meddela dina grannar så att de är medvetna om varför det kommer ljud från din lägenhet.

Blir du störd av någon granne som spelar musik eller ser på TV med alldeles för hög ljudnivå eller borrar/spikar på otillåten tid, tala då själv först med grannen. Det brukar hjälpa. Om det inte hjälper och störningarna återkommer, kontakta Störningsjouren. Händer det upprepade gånger, kontakta styrelsen. Styrelsen kan ge den störande en tillsägelse. Den som stör och inte rättar sig efter tillsägelse från styrelsen kan i allvarligare fall komma att bli uppsagd från lägenheten.

Störningsjouren: 
Brf lönnparkens störningsjour: 08-551 188 50


Bråte i trappuppgångar och loftgångar

Pga lagen om skydd mot olyckor är det strängt förbjudet att förvara saker i trappuppgångar och loftgångar. Om brandkår eller ambulanspersonal inte kan komma fram ordentligt till en lägenhet på grund av detta bråte kan det anmälas till polisen, vilket vi helst vill undvika. Så se till att hålla trappuppgångar och loftgångar helt rena från prylar helt. Lek

Målsman ansvarar för att barn inte använder källare, hissar och trapphus som lekplats! Det är absolut
förbjudet att spela boll på gården. Givetvis gäller övriga lagar och sunt förnuft, där riktmärke är en rimlig nivå efter kl 20.00 och tyst efter kl 22.00.


Lekplats

Föreningen har underhållsansvar för lekplatserna på gården. Målsman har ansvar för sina barn när dessa leker på gården.Grillning

Är tillåten på gården. Grillning med öppen låga är inte tillåten på balkonger, uteplatser och loftgångar på grund av brandfara.


Husdjur

Lägenhetsinnehavaren ansvarar för att ev. husdjur inte förorenar inne eller ute på gården eller stör omgivningen. Hund och katt ska hållas i koppel på gården. Hundar och katter får inte rastas på gården. Djurägare skall se till att deras husdjur inte stör, smutsar ner eller skadar annans egendom. Om husdjur vistas på balkong ska det hållas under uppsikt eller så ska balkongen vara ”inhägnad” och rymningssäker.Skadegörelse och klotter


Ersätts av skadegörande/förälder efter överenskommelse med styrelsen. Föräldrar har ansvar för borttagande av sina barns ev. klotter på gården eller i trapphus.Se fler punkter under
information a-öUppdaterat 2018-08-20
Utskriftsvänlig sida
BRF Lönnparken • Grusåsgränd 47-139 121 30 Enskededalen • Orgnr 769616-9957 • Tfn 073-891 69 42 (endast samtal, ej sms)
Provided by Webforum